Title Image

Blogi

5 syntymäpäivälahjaa lukijoilleni

Endorfiininmetsästäjä-blogi täyttää tänään kolme vuotta. Kolmessa vuodessa blogini on opettanut minulle niin ällistyttävän paljon asioita, etten voi kuin ihmetellä: Miksi en aloittanut aikaisemmin?

Syntymäpäivän kunniaksi jaan kaikille uskollisille vierailijoille, silloin tällöin lukeville, satunnaisille seikkailijoille ja aivan ensi kertaa käväiseville 5 ajatusta, joita toivon jokaisen ainakin harkitsevan seuraavan vuoden aikana.

Auringonlasku kajakissa Kuva: Terhi Jaakkola

Syntymäpäivän aattona vilkaisen säätiedotusta ja havahdun: luvassa on viikon upein ilta, yö ja aamu. Riippumatto, aeropress, villahousut ja makuupussi kajakkiin. Ehdin kuin ehdinkin merelle ennen pimeää.

Auringonnousu merellä riippumattoretkellä Kuva: Terhi Jaakkola

Kurkistus katoksen alta paljastaa: auringon aamushow tulee olemaan ällistyttävän hieno

Auringonnousu melontaretkelllä Espoossa Kuva: Terhi Jaakkola

Uskallanko enää nukkua sisällä? Millaisia luonnon esityksiä menetänkään?

1. Osta riippumatto
Vietin ensimmäisen yöni riippumatossa 6 viikkoa sitten. Sen jälkeen olen nukkunut ulkona, matossa keinuen keskimäärin kaksi yötä viikossa. Nukkuminen ei ole enää nukkumista. Se on juhlaa. Kokeile!

2. Liity melontaseuraan
Luulin melonnan olevan jotenkin hankala harrastus. Pitäisi päättää millaiseen kajakkiin investoi nipun rahaa. Raahata kajakkia tai miettiä milloin vuokraamo on auki. Liityin kaksi vuotta sitten Espoon Eskimoihin. Alle 100 euron vuosimaksulla käytössäni on uskomaton kasa erilaisia kajakkeja. Talven hallivuorolla on allas täynnä innokkaita, täysin vapaaehtoisia opettajia. Voin mennä milloin vain vajalle ja lähteä melomaan. Ymmärtääkseni vastaavia, ketterän suloisia seuroja on muitakin. Minulla on toistaiseksi kokemusta vain tästä yhdestä. Kehukaa toki omia seurojanne kommenttikentässä!

3. Swimrunnaa eli uintijuokse
Kaikista urheiluvälineistä eniten olen etukäteen soimannut itseäni märkäpuvun hankinnasta. Lienee kallis turhake. Ja millaisen maailman se on avannutkaan! Metsän leikkipuistot ovat saaneet uuden ulottuvuuden. Olen päässyt molskahtelemaan moniin meriin ja metsälampiin. Takana on jo kaksi swimrun-kisaa, mutta ehdottomasti hauskinta on vain lenkkeillä uintijuosten. Hölkötellä lammelta toiselle tai meren rantaa pitkin aina välillä veteen hypäten. Aikuisten leikkiä. Sallittua myös lapsille.

Pelastusliivit riippumatossa aamuauringossa Kuva: Terhi Jaakkola

Retkikahvit. Apuna trangia ja aero press Kuva: Terhi Jaakkola

Juhlavin mahdollinen syntymäpäiväkahvi

Juhlapäivän aamu riippumatossa Kuva: Tom Toivonen

4. Ryhdy työmatkapyöräilijäksi
Työmatkapyöräily lisää onnellisuutta. Olisiko tästä joku tutkimus? Jos ei ole, voisiko joku tehdä? Et ehkä pysty pyöräilemään joka päivä, mutta pystyisitkö vaikka kerran viikossa? Kerran viikossa pyöräillessäsi saisit melkein kuin vahingossa kasaan 52 pyöräilypäivää. Se on 52 päivää enemmän kuin nolla.

5. Tartu ajatukseen. Ryhdy tänään.
Ryhdy kirjoittamaan blogia, päiväkirjaa, valokuvaamaan, piirtämään. Kuuntele ajatuksiasi ja tartu haaveiden hahtuviin, jotka alkavat sanoilla ”Olisi kiva joskus…” tai ”Sitten joskus…”.
Kirjoittaminen ahdisti enkä ollut kovinkaan kummoinen valokuvaaja. Kolmessa vuodessa olen ottanut aimo loikan. Oppinut tekemällä. Mutta ensin piti aloittaa. Aloita sinä tänään.

Mitä minun kannattaisi kokeilla seuraavan vuoden aikana? Mikä on maailma, johon en ole tajunnut vielä kurkistaa?

Auringpnnousu arkiretkellä Kuva: Terhi Jaakkola

Tilaa blogin artikkelit sähköpostiisi

Syötä sähköpostiosoitteesi tilataksesi blogin artikkelit ja saadaksesi päivityksiä sähköpostitse.


KOMMENTIT

 • 28.9.2016
  reply

  Riitta Tähkänen

  Onnea blogistille!
  Voisit valloittaa joskus täältä idästäkin näitä kuuluisia paikkoja, kuten Koli, Pielinen, Ruunaan kosket, Jongunjoen melontareitit jne. Paikkoja kyllä löytyy, tuossa vain osa…

 • 28.9.2016
  reply

  Tuomas ( ex. kollega )

  En ollut huomannut blogiasi aikaisemmin..mutta onneksi nyt 🙂 Aivan mahtavia juttuja teet. Näistä jutuista kannattaa nauttia kun asuu suomessa, jossa luonto on lähellä. Tällaisesta tekemisestä saa virtaa ja voimaa. Noissa maisemissa ja tekemisissä ihmisen patterit latautuu. Mahtavaa!

 • 1.10.2016
  reply

  anuk

  Sinulla on aina hyvän mielen postauksia kiinnostavista aiheista 🙂 Kiitos taas ja vuosipäiväonnittelut blogille!

 • 11.10.2016
  reply

  Myöhästyneet onnittelut blogille! Syntymäpäivälahjaksi sinulle sanon, että tämä sun blogi on mulle sellainen paikka, johon tulen aina hakemaan hyvää mieltä ja fiilistä. Aina kun tänne tulen, niin totean että vau! Jos kirjoittaminen ahdisti, etkä kokenut olevasi hyvä valokuvaaja, niin ainakaan enää ei tuollaisille aatoksille ole sijaa. Poikkeuksetta joka kerta sun blogia lukiessa olen vaikuttunut siitä, miten osuvasti sanasi asettelet ja miten upeasti kuvaat tunnelmia.

  Oli muuten vaikea keksiä, mitä sinulle voisi suositella 🙂 En tiedä oletko koskaan kokeillut ratsastusta, mutta sitä voisin suositella sinulle. Ja nimenomaan maastossa. Metsäretki hevosen selässä on upea elämys. Jos ratsastus on ihan uusi laji, niin Lapissa järkätään paljon Islanninhevosvaelluksia, joita suosittelen aloittelijalle.

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!