Title Image

Blogi

Endorfiininmetsästäjä valittiin marraskuun retkeilyblogiksi

Aamulehti listasi 30 syytä, miksi marraskuu on upea kuukausi. Aamulehden listalta suosikkejani ovat erityisesti numerot 12 ja 21, joissa mainitaan villainen kerrospukeutuminen ja Lapin maisemat.
Marraskuu on mielestäni ehdottomasti kuukausista paras. Siksipä kiitänkin lempikuukauttani laatimalla oman listani.

Riippumatto - Kuukauden retkeilyblogaaja aamukahvilla Kuva: Tom Toivonen

5 asiaa miksi marraskuu tänäkin vuonna oli kuukausista paras

 1. Lupaamaton lumi
  Marraskuu ei lupaa mitään, mutta yllättää usein myönteisesti. Tänä vuonna Etelä-Suomi sai toviksi satumaisen sokerikuorrutuksen ja hyvät ladut.
 2. Järjetön jää
  Viime talvena luulin päässeeni maailmanhistorian parhaalle jäälle. Marraskuu todisti toisin. Pääsin luistelemaan premiumsuperdelux-jäille. Marraskuun jäistä kuvia kirjoituksessani: Retkiluistelua ja sienestystä
 3. Ruuhkatonta retkeilyä
  Rohkenin vihdoin nukkua ensimmäisen pirteän pakkasyön ulkona. Syksyn ja kesän retkillä oman, yksityisen leiripaikan löytäminen lähiseudulta vaatii mielikuvitusta ja arkiretkeilyä. Marraskuussa riippumaton voi ripustaa melkein mihin vaan. Melkoisella varmuudella saa nauttia tähdistä ihan yksin.
 4. Arktista purjehdusta
  Pääsin mukaan Jääkarhupurjehdukselle, hämmästelin rautakangiksi jäätyneitä köysiä ja hihkuin, kun tarkenin sittenkin. Marraskuussa purjehdus on suuri seikkailu. Ilma on kylmä ja pimeä tulee aikaisin, mutta vesi on vielä sula. Satamat kokonaan omassa käytössä. Juttu Jääkarhupurjehduksesta: Millaista on purjehtia talvella?
 5. Ihanan pimeää
  Voi yösuunnistaa melkein ympäri vuorokauden. On ihan pimeää, juhlavaa ja jännittävää. Kuin olisi poikkeustila ja suuri seikkailu meneillään jatkuvasti. Miten tässä malttaa nukkua?

Retkipaikka kuukauden RetkeilyblogiKoska marraskuu on lempikuukauteni, olen erityisen iloinen, että Endorfiininmetsästäjä valittiin Retkipaikka.fi:n kuukauden retkeilyblogiksi nimenomaan marraskuussa. Kiitos ja kumarrus! Olen kippurassa iloinen ja ylpeä tästä kunniasta!

Retkipaikka.fi haastatteli kuukauden blogistia. Juttu löytyy täältä: Kuukauden retkilyblogi: Endorfiininmetsästäjä

KOMMENTIT

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!