Title Image

Blogi

Punaisen talon portailla koira ja islantilaisen villapaidan onnellinen omistaja

Mistä tilata islantilainen villapaita?

Luettuaan kirjoitukseni 10 seikkaa islantilaisesta villapaidasta, ulkoilijan unelmavaatteesta, lukija kysyy: ”Osaatko kertoa voiko mistään tilata islantilaista villapaitaa?”

En osannut, mutta otin selvää, jotta kaikki muutkin pääsisivät nauttimaan elämästä islantilaisen ihanuuden kanssa.

Punaisen talon portailla koira ja islantilaisen villapaidan onnellinen omistaja
Uunon kanssa ulkoilemassa heKuva: Joanna Puhakka

Islantilaisen villapaidan neulojat Suomessa

Hakukoneen ja Facebook-vinkkien avulla olen löytänyt kerällisen suomalaisia neulojia.

 • Janita Koskinen & WillamagiaWillamagian yhteystiedot
 • Eeva Räsänen & HiiaHiian yhteystiedot
 • Anne Pantsu & Kipakkakettu neuloo tilauspaitoja kesäisin. Tilaukset voi lähettää osoitteeseen kipakkakettu (at) gmail (piste) com
 • Instagramin AtKnit WitsEnd -aliaksen takaa löytyvä I_helkana-nimimerkki neuloo mielellään tilauspaitoja. Sovi tilauksesta Instagramin yksityisviestillä! Yhtä tämän osoitteen paidoista voit ihailla täällä.
 • Päivilla Handmade
 • Tiinan Uniikkineule
 • Leena Kaariaho leena (piste) kaariaho ( at ) hotmail (piste) fi

Yllä mainitsemiani neulojia en ole itse testannut, mutta olen varmistanut, että saan heidät tällä listalla mainita, ja että he neulovat mieluusti islantilaisia paitoja myös tilaustyönä.

Monet neuleet olen tilannut ihmetekijä Inkalta, supersuosikiltani. Sain häneltä luvan jakaa sähköpostiosoitteen tällä sivulla: inka (piste) karamaki (at) gmail (piste) com.

Villapaidan neulojat Islannissa

Islannissa asuvan, iloisen monitoiminaisen Satu Rämön vinkistä löysin suomalaisen Fish Me Luck -yrityksen. Tämä Islannissa asuva suomalainen ei (tätä kirjoittaessa) ota tilauksia vastaan, mutta myy mielellään jo valmiina oleviaan paitoja. Fish Me Luckin tavoitat parhaiten Facebookin kautta.

Islantilainen uuhi ja polvillaan maitoa juova karitsa. Taustalla vanha, rauhallinen aitta. Kuva: Terhi Jaakkola

Neuloisitko itse?

Ei ehkä kannata. Seurasin yhtä ensikertalaista lähietäisyydeltä. Ensimmäisen paidan kanssa hiukset olisivat harmaantuneet, jos eivät olisi olleet jo valmiiksi valkoiset. Kun viimeinen lanka oli päätelty, oli jo kirja aiheesta tilattu ja uusi paita suunnitteilla. Touhu ei koukuta pienesti ja kivasti, vaan on armottoman addiktoivaa.

Neuloisitko muille islantilaisen villapaidan? Tunnetko neulojan?

Tämä artikkeli on elävä. Julkaistu, muttei koskaan valmiiksi tuleva. Päivitän listaa aina uuden neulojan löydettyäni. Autathan, jos löydät johtolangan – villaisen, jos mahdollista?

Tekisitkö islantilaisen villapaidan tilauksesta? Tunnetko jonkun hyvän tekijän? Jaa vinkkisi tätä kirjoitusta kommentoimalla tai lähettämällä tiedot sähköpostitse terhi (at) endorfiininmetsastaja (piste) fi?

Haluatko lukea lisää matkasta, jolta sain miljoona elämystä sekä kuvan villapaidan?

Esikoiskirjassani Iloa etsimässä opin mm. lypsämään vuohia Itävallassa ja osallistun keritsemistalkoisiin Islannissa. Osa Islannissa säkittämistäni villoista saattaakin lämmittää jota kuta suomalaista villapaidan muodossa.

Iloa etsimässä -kirja ja kirjailija

”En ehdi kuolemaan jääkarhun aamupalana, tämä venekyyti on toistaiseksi vaarallisin paikka, mihin olen koskaan päätynyt.”

Tilaa Iloa etsimässä -kirja

Lue lisää Islannista ja villapaidoista

Islantilainen lammas kurkistaa turvetöyräiden välistä kesäkuisena aamuna Kuva: Terhi Jaakkola

KOMMENTIT

 • 22.2.2023
  reply

  henna lukkarinen

  Villapaita tilauksesta? Voisin neuloakin mutta ongelmana ihmisten asenne. Eivät halua maksaa käsityöstä. Olen myynyt joitakin talvella neulomiani villapaitoja torissa lankojen hinnalla. Kun kysymys tulee että voisinko neuloa tilauksesta, eivät ole valmiita maksamaan edes paria kymppiä tekemisestä. Hohhoijaa..Ammattimaiset tekijät kuitenkin pyytävät 200-400e.

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!