Title Image

Blogi

Synkkä Syysunelma 2017 Kuva: Terhi Jaakkola

Kaikki synkät syysmuistoni

Tänään pimeän saavuttua hulluimmat lajitoverini taittelevat epätoivoisina haalimansa kartta-aineistot kainaloihinsa, sytyttävät päihin kiinnitetyt valonheittimet ja suuntaavat hyiseen metsään. Luvassa on jokaiselle hieman liikaa kilometrejä, pitkiä ja pimeitä tunteja. Yön hienoin hetki koittaa uimarastilla, jossa kylmyys kiittää ottajaansa suihkimalla suoniin aimo annoksen adrenaliinia. Puhekyky lähtee, mikä parantaa monen joukkueen yhteishenkeä tuntien ajaksi.

Synkkä Syysunelma 2017 Kuva: Terhi Jaakkola
Unohtakaa jo keinokuituiset kisapaidat ja kolisevat mitalit. Synkkiksen osallistujapalkinnot jaksavat yllättää ja ilahduttaa. Vuonna 2016 saimme kisarätin, 2017 ämpärin, ruisleipää ja tarinoita rastipisteistä. Priceless.

Edessä on vuoden pimein tapahtuma: Synkkä syysunelma. Tapahtuman vakavuudesta kertovat mukaan ilmoittautuneiden joukkueiden nimet. Tänä vuonna lähtöviivalla ovat mm. Kivunsiirtofirma, Svantepolkin aseenkantaja, Sotanorsu Resistance, Pinnistävät Pyllistelijät, Eksymä 360, Yön Valo ja Sininen Raaja.

Kilpailun idea pähkinänkuoritta:

  • Sarjat: Synkkä – Synkempi – Synkin: 50 km, 100 km, 160 km
  • Rastit: Julkaistaan koordinaatteina muutama viikko ennen kisaa. Jokainen hankkii itse sellaiset kartat, kuin löytää tai uskoo tarvitsevansa.
  • Leimaus: Featuring Barkley Marathons eli leimaus hoituu repäisemällä rastilla olevasta kirjasta joukkueen numeroa vastaava sivu.
  • Huoltopisteet, juomarastit: Ei ole.
  • Uintirasti: Pimeässä avovedessä.

Kilpailun alkujuurille voi sukeltaa kuuntelemalla Heermanien Polkuporinoista Mäkkylän Mammutin ja Korven Keijun paljastuksia.

Kylmyys koitui kohtaloksi Kuva: Terhi Jaakkola

Synkkä syysunelma – ihanan kamalaa

Yritän palauttaa mieleeni edellisvuosien hermoja kiduttavan karttasäädön, karmivan kamavälppäyksen, kaikki jäätyneet sormet ja varpaat, aikuiskoliikkivatsan ja kadonneen rastin. Kisan jälkeisen olotilan, joka ei ole euforia ja vaan lähempänä mother-fucking-darraa. Kerran heräsin synkässä syysunelmadarrassa suunnittelematta ja yllätyksenä forssalaisesta hotellihuoneesta.

Synkkä syysunelma 2017: Aikuiskoliikin kourissa
Synkkä syysunelma 2017: Etkot ja muistilistat
Synkkä syysunelma 2016: Kyöppelinharjun kirjallisuuspiiri
Mammuttimarssi 2015: Forssalainen darra

Yritän. Luen edellisvuosien kauhuista kisaraporteistani ja katson sääennusteen sateisia, sinisiä lukemia. Mikään ei auta. On myönnettävä, että tänä vuonna väliin jäävä Synkkä Syysunelma on käsitykseni valtavan hauskasta viikonlopusta yhdessä ystävien kanssa.

Te, jotka olette lähdössä matkaan: Nauttikaa tavallanne! Te, jotka kanssani oikaisette virtuaalisohville ja kääriydytte villaan, voitte seurata GPS-pallojen hidasta, mutta epäloogista liikehdintää tämän sivuston välityksellä.

Suloisen synkkää viikonloppua itse kullekin!

Kävelevä puu Kuva: Terhi Jaakkola

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!