Title Image

Blogi

Kansallispuisto Kuva: Terhi Jaakkola

Virtuaalikakku 4-vuotiaalle

4-vuotissyntymäpäivääni vietettiin metsän reunalla, pienessä parakissa. Kylässä oli sedän perhe, pöydässä säilykepersikkasiivuin koristeltu kakku. Sain hienon peikkokortin. Parakin vierellä oli rakkennustyömaa, josta kuoriutui myöhemmin kotini. Rakas talo, jonka rakentamista on tänäänkin muisteltu.

Tänään blogini täyttää 4-vuotta. Lukija ei (toivottavasti) huomaa blogini elävän remontin keskellä. Pieni pintaremontti heilahti useamman viikon mittaiseksi ja olin jo päättänyt, että juhlien sijaan pakkeloidaan ja paikataan. Sitten muistin omat juhlani. Koska äitini leipoi minulle 4-vuotiskakun, kasaan minäkin nyt virtuaalikakun blogilleni.

Erä- ja luonto-opaskoulutus - Vigu Kuva: Terhi Jaakkola

Virtuaalikakun kuorrutuksena vuoden aikana julkaistujen juttujen top-5-lista

1. 5 virheajatusta retkiluistelusta
Tällä viikolla ilmestyivät retkiluistelijoiden sivuille ensimmäiset jääraportit. Reppu on jo valmiina alkavaan kauteen. Pienen pieni jännitys kasvaa jo jossain sisuksissa. Millainen kausi on edessä? 5 virheajatusta -jutun kuvat ovat retkeltä, jolle sain opastaa yhden lajin ensimmäisiä metrejä taivaltavan. Söimme laskiaispullia ja keräsimme elämyksiä.
2. Ohjeita ja pakkauslistoja Karhunkierroksen 82 kilometrin polkujuoksu-ultraan valmistautuvalle 
Tänä vuonna Nuuksio Classic -polkujuoksutapahtumassa juostiin kisan historian ensimmäistä kertaa ultramatka. Olin tapahtumassa mukana talkoolaisena. Ultramatkan juosseiden kehut reitistä olivat niin ylitsepursuavan onnentäyteisiä, etten ole saanut ajatusta tuon reitin juoksemisesta pois mielestäni. Pitäisikö ensi vuonna vaihtaa talkoohousut polkutossuihin?
3. The Ruthless Raja – 100 mailia hiihtoa armottomalla itärajalla
Ilmoittautuminen ensi talven Ruthless Raja -tapahtumaan avautui juuri. Reitti on uudistunut edukseen. Yrjöpoeka kertoo reitin tarinaa tuoreessa blogikirjoituksessaan: 185 The Ruthless Raja 2018
4. Ensimmäistä kertaa Venlojen-viestissä – mikä pelottaa, jännittää, kauhistuttaa?
Tänäkin vuonna sain kunnian olla näkemässä ensikertalaisten riemua, mokailla omilla osuuksillani ja jättää hampaankoloon niin ison kävyn, että ihan sattuu.
5. Onko purjehdus elitististä kakkaa
Kuluneen vuoden aikana olen kirjoittanut kakan lisäksi myös pissasta: Retkeilijä, pissaatko oikein?

Suokukka Kuva: Terhi Jaakkola

Kakun täytteeksi kolme mehukasta kestosuosikkia

  1. 10 ohjetta swimrun-tapahtuman ensikertalaisille
  2. 8 päänvahvistusvinkkiä polkujuoksu-ultraan valmistautuvalle
  3. 5 kysymystä aloittelevalle riippumattoilijalle

Polkujuoksu, swimrun ja riippumattoilu – näitä suosittelen lämpimästi ihan kaikille. Ja ilokseni huomaan, että monet ovat innostuneetkin. Näitä tarinoita on käyty lukemassa ahkerasti tänä vuonna ihan joka viikko, vaikka ovatkin julkaistu jo tätä vuotta aikaisemmin.

Tupasvilla Kuva: Terhi Jaakkola

Kakun pohjana, kaiken perustana: sinä

Kiitos juuri sinä, kun luet tätäkin juttua. Jokainen lukija ilahduttaa aina. Jutun julkaistuani vilkuilen turhankin tohkeissani tilastoja. Oih, joku luki tarinani! Ja miten hauskoja kommentteja olenkaan saanut! Välttynyt toistaiseksi täysin netin ilkeilijöiltä. Minulle on lähetetty mainioita kysymyksiä ja juttuehdotuksia, joista osa hautuu parhaillaan ja hyppää uunista ulos, kunhan ovat kunnolla paistuneet. Ojennan sinulle kiitoksena nyt juuri sen kokoisen kakkupalan kuin toivot. Kakun kylkeen asettelen pienen kauhallisen aamulla isältäni saamiani lakkoja, lempimarjojani. Toivottavasti maistuu!

Kansallispuisto Kuva: Terhi Jaakkola

KOMMENTIT

 • 5.10.2017
  reply

  Kiitos Terhi tästä ihastuttavasta ja inspiroivasta blogistasi! Niin kaunis ilme ja teksti ihanan rikasta. Kirjoitat aina niin positiivisesti, pilke silmäkulmassa. Kiitos, että saadaan herkutella blogisi äärellä. Uppoaa kuin pala suklaakakkua. Kakku, joka vie kielen mennessään. 🙂

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!