Title Image

Blogi

Ylläs 7 Summits - erilainen hiihtotapahtuma Kuva: Salla Ruosaari

Ylläs 7 Summits – yllytysjuttu

Maaliskuun viimeisen lauantain aamuhämärässä ystävät starttaavat Ylläksellä 12 tunnin hauskuuteen. Edessä on historian neljäs Ylläs Seven Summits. Ajatuskin lähtöhetkestä kutittaa jalkapohjia. Tapahtuma on yksi hauskimmista ja rennoimmista kokemistani talvireippailuista. Tänä vuonna en pääse mukaan, mutta toivon löytäväni itseni joltain vuorelta kiipeämästä samat vertikaalimetrit 12 tunnin aikana. Tai sitten istun kahvikuppi kädessäni GPS-palloja tuijotellen.

Ylläs Seven Summits - Kuva: Poppis Suomela

Monin paikoin latu on nopein reitinvalinta Kuva: Poppis Suomela

Vaikka tapahtuman idea on joka vuosi aivan sama (max 7 tunturin huiputusta 12 tunnissa), voi lystin kokea joka vuosi eri tavoin. Omalla idealistallani on vielä seuraavat elämykset:

  • Randonnee-suksilla retkeillen
  • Alkuperäisen legendan hiihtäjien jalanjälkiä kulkien ja heidän varusteita, vaatteita ja eväitä mahdollisimman tarkasti noudattaen. Sarkahousut jo ostinkin…
  • Mahdollisimman monta kahvilaa matkalta bongaten
  • Kaikki 7 huippua leimaten

Pölli yltä omaan käyttöösi mieluisin tapa ja lähde tunturiin. Torstai-iltaan 28.2.2019 asti voimassa vielä alempi hintaporras.

LISÄYS 1.3.2019: Iloiset terveiset kisaorganisaatiolta! Koodilla Endorfiini7 voit ilmoittautua mukaan vuoden 2019 tapahtumaan alemman hintaportaan hinnalla vielä sunnuntai-iltaan 3.3.2019 asti!

Ilmoittautumissivu majailee täällä.

Ylläs Seven Summits - Kuva: Poppis Suomela

Vuoden 2016 kisatunnelmia Kuva: Poppis Suomela

Etkö vielä innostunut?

Kurkistapa kisavideot:

Ylläs Seven Summits - Kuva: Poppis Suomela

Kaikkien aikojen ensimmäisen Ylläs Seven Summits -tapahtuman rastilla. En muista, että mukanamme olisi kulkenut keltaista kuohuvaa, mutta jotenkin kuva kertoo nyt ihan muuta. Kuva: Poppis Suomela

Jos vielä emmit, lue muistiin kirjaamani tunnelmat aikaisemmilta vuosilta:

Millaisen oivalluksen kirjoitus antoi? Oletko jostain eri mieltä? Haluatko kysyä lisää? Kommentoi alle niin jatketaan keskustelua!